Aikataulu

perjantai 5.8.

14:00 portit
15:00 Sepikka
16:00 Rosa Coste
17:00 Isaac Sene
18:00 Malla
19:30 Litku Klemetti
20:30 Chisu
21:45 Ismo Alanko
22:45 Mando Diao

Kelluva Lava
17:30 Lars Anders
18:15 Sakara
19:00 Otto August
20:00 Pef Testarossa
21:00 Jaakko Mattila
22:00 DJ SMU
23:00 Sleezy

Flow Sirkus
16:45 Hanna Moisala
19:00 Race Horse Company
21:30 Hanna Moisala

 

Aikataulu

lauantai 6.8.

14:00 portit
15:00 Stepa & Heimo Ilman Menneisyyttä
16:00 pehmoaino
17:00 Knipi
18:00 22-Pistepirkko
19:30 Jesse Markin
20:30 Maustetytöt
21:45 Ocean Alley
22:45 Pariisin Kevät

Kelluva Lava
17:30 Roku Rousu & The I.O.N.S.
18:15 AIROt
19:00 Otilia
20:00 Jayday
21:00 Somepoe
22:00 Malsson
23:00 Illyana

Flow Sirkus
16:45 Hanna Moisala
19:00 Race Horse Company
21:30 Hanna Moisala

Taideohjelma

Varjon ohjelmaa on tänä vuonna täydentämässä 9 taiteilijaa tai kollektiivia! Mukana ovat muiden muassa:

Oulun Katutaide ry

Oulun katutaiteilijat värittävät jälleen Varjon festariaidat uuteen uskoon!

Oulun Katutaide ry tavoitteena on tuoda Oulun katukuvaan uutta ilmettä ja väriä katutaiteen muodossa. Yhdistys toteuttaa katutaidetta, työpajoja ja tilaustöitä Oulussa.

@oulunkatutaide

Muuttopöllöt

Metsän muuttuessa mahdottomaksi, Muuttopöllöt vaeltavat uusia asuinsijoja etsien.

@muuttopollot

Unelmamuija

korut – taide – laifstail

Unelmamuija on rohkeaa itseilmaisua ja asennetta riippumatta ulkoisista ominaisuuksista tai sukupuolesta. Vahvana arvoissa näkyy kehopositiivisuus sekä itsensä hyväksyminen hetkessä.

”Olet juuri noin, omana itsenäsi SOPIVASTI IHANA!”

”Maalauksia luodessani soi taustalla täysillä musiikki josta siirtyy suuria tunteita tauluihini. Jos mulla olis taikapölyä niin sirottelisin hyväksyntää ja rakkautta jokaisen tyypin ylle, nyt se löytyy teosteni pinnalta glitterin muodossa. Tykkään käyttää rohkeasti myös värejä.”

Varjossa tullaan näkemään ensimmäinen isompi tilataideteos. Teos pitää itse nähdä ja kokea sillä se osallistaa yleisöäkin mukaansa.

@unelmamuija

Katja Iljana, dRIP

Iljana toteuttaa muun muassa vaatteita, veistoksia, musiikkia, tiloja ja tapahtumia. Hän yhdistelee teoksissaan sekä kovia että pehmeitä kierrätysmateriaaleja, ja on tällä hetkellä innostunut erityisesti moniaistillisten tilojen, tekstiiliveistosten ja vaihtoehtomaailmojen luomisesta.
Iljana rakentaa Varjoon dRIP-installaation, jonka materiaalina ovat pakkausmuovi, oululaisesta hotellista kierrätetyt valoverhot ja vanhat cd-levyt. Lonkeroinen installaatio toimii myös festarijuhlijoiden lepopaikkana.

@iljana_____

Longboard Dancing (Hki)

Saddancer Collective

Varjossa pääsee kokeilemaan longboard freestyleä ja dancingia festivaalin sisääntuloalueella lauantaina 6.8. klo 13 sekä klo 14 Saddancer Collectiven järjestämänä!

“Kun surffaajat siirtyivät asfaltille rullailemaan 1950-luvulla, he tekivät myös rullalaudan päällä surffauksen crossteppejä ja boardwalkeja eli kävelyjä laudalla. Tästä tyylistä on kehittynyt Longboard Freestyle ja dancing, jossa tehdään yksinkertaisia steppejä ja temppuja longboardin päällä.” Saddancer Collectivessa on seitsemän tanssijaa eri lajeista, ja he esiintyvät Varjon sisääntuloalueella lauantaina koko päivän ajan. Jos et uskalla hypätä laudan päälle, niin tule katsomaan esityksiä!

@saddancerlongboards

Christa Friberg, Kattokruunu

Christa Friberg on pietarsaarelainen kuvataiteilija, joka käyttää teoksissaan lähes yksinomaan kierrätysmateriaaleja. Hänen työskentelylleen on ominaista erilaiset käsityönomaiset tekniikat, värien ja muotojen leikki sekä uusiomateriaalien ennakkoluuloton kokeilu. Keskeisiä teemoja teoksissa ovatkin kierrätys ja ekologisuus, mutta myös perinteet, muistot ja kohtaamiset.

Festivaalia varten Friberg suunnittelee ja luo Varjolle oman juhlallisen kattokruunun festivaalitunnelmaa täydentämään ja valaisemaan. Kunnon juhlissa täytyy olla kruunu ja perinteisesti aika usein myös kahvia. Tämä kattokruunu sisältääkin melko lailla muistoja kahvihetkistä, sekä arkisista että juhlallisista, sillä se valmistuu kierrätetyistä kahvikapseleista.

@christafriberg

Moosa Myllykangas, Tanssiin kutsu, Pako, Putoaminen, Stay Up -teossarja

Teossarja kertoo ihmisten kohtaamisesta ja ihmissuhteista. Ensimmäisessä osassa on  ̈Tanssiin kutsu ̈. Ihmissuhteet valitettavasti usein loppuvat tai hiipuvat ja tapahtuu  ̈Pako ̈ Kolmannessa osassa tapahtuu  ̈Putoaminen ̈ kolhujen jälkeen. Kaikesta on kuitenkin pakko selvitä ja siksi viimeinen osa kertoo selviämisestä ja on nimeltään  ̈Stay Up ̈.

Veikko Halmetojan lainaus kirjasta Moosa: “Hän rakentaa teoksista kokonaisuuksia. Hänen näyttelynsä lähentelevät installaatiota, joka koostuu useista osista. Tämä tarjoaa mahdollisuuden liikkua tarinan luota toiselle ja lukea näyttelyä kuin runokirjaa, mutta hahmottaa se silti kokonaisuutena, jossa jokainen pala täydentää toisia.” “Lopulta useiden teosten synnyttämä kokonaisuus on koherentti viittausten verkosto.”

Moosa Myllykankaan teoksia esillä Varjo Loungessa sekä sisääntuloportilla!

@moosamyllykangas

Löydetty luonto, E. Karenius, T. Timonen, A. Kuivas

Kalvo Kollektiivi tuo Varjo-festareille Löydetty luonto-nimisen paita-installaation, jossa tekstiili- ja ympäristötaide yhdistyy valokuvauksen menetelmiin. Puistoalueen puiden väliin rakentuva installaatio koostuu viidestäkymmenestä kierrätetystä t-paidasta, jonka kuvituksessa on hyödynnetty valokuvauksen menetelmänä tunnettua syanotypia-tekniikkaa.

Kunkin paidan uniikki sinisävyinen kuva on syntynyt löydettyä materiaalia yhdistelemällä. Löydetyn luonnon kuvastosta voi bongata luonto- ja kasviaiheita, mutta myös jätettä, muoviroskaa ja arkisia esineitä.

Festarikävijöillä on mahdollisuus ostaa teoksen paitoja – käy festareiden aikana katsomassa tarkemmat ohjeet teoksen luota!

Rovaniemeläisen Kalvo Kollektiivin muodostavat Annu Kuivas, Emmi Kairenius ja Taija Timonen. Tekijät tuo yhteen rakkaus luontoon, hyvään pöhinään ja kokeelliseen valokuvaan.

ohjelma- ja aikataulumuutokset ovat mahdollisia