ALUETAIDE

Leikinkerääjä

Tekijä: Valokivigalleria

Leikinkerääjä on rakkauskirje ilolle ja elolle. Se kutsuu luokseen ihmettelemään ja istahtamaan, seuraamaan valon ja värin liikettä. Värikalvot laskeutuvat puusta kuin riippakoivun oksat, elellen tuulen ja musiikin mukana, sulautuen osaksi värikästä festivaalimaisemaa. Teoksen materiaali on ylijäämä- ja roskapaloja tapahtumateollisuuden ja teatteritaiteen käytöstä.

Mää<3Ystävät

Tekijä: Valo Huttu ja Kukka Rantakangas

Mää <3 ystävät on kunninanoistus ystävyydelle. Se pohtii, miksi asetamme ihmissuhteemme hierarkiaan, jonka päällä seisoo monogaminen parisuhde. Tämä medusa langettaa alleen fantasiamaailman, jossa platoninenkin rakkaus saa kukoistaa. Pastellisessa todellisuudessa voit sanoittaa rakkauttesi läheisille.

Siivet unelmille

Tekijä: Unelmamuija

Unelmamuijan missiona on saada jokainen tuntemaan itsensä ihanaksi omana itsenään. Ei tarvitse muuttaa mitään muiden vuoksi. Oot arvokas koska synnyit tähän maailmaan! Unelmamuijan tilataideteos ”SIIVET UNELMILLE” osallistaa festarikansaa alueella kuvausseinän muodossa.

Löydät myös Unelmamuijan myyntipisteen Varjosta!

Vitun Ämmä

Tekijä: Karolina Arvo

”Vitun Ämmä” -runokokoelma on syntynyt muistiinpanoistani vuodesta 2022 lähtien ja käsittelee naisoletettujen kokemaa henkistä ja fyysistä lähisuhdeväkivaltaa. Jokainen luku, säe ja sana ovat pala voittoa. Runot ovat huuto, hiljaisuus, totuus ja kyyneleet, joita kaikki eivät nähneet. Syntynyt sydämellä, peitetty haavoilla.”

Välikuoleman puutarha

Tekijä: Kerttu H. V. Korhonen

Välikuoleman puutarha on köllötysinstallaatio kaikille ja erityisesti ylikuormittujille. Teos tuo varjon Varjofestareille. Festivaalihumun keskellä voit hengähtää hämärässä tunnelissa kukkien alla. Ota kengät pois, sukella verhojen läpi ja hengitä syvään.