Turvallisuus

Erikoisjärjestelyt

Varjon yleisökapasiteetti on rajattu 4 500 henkilöön, joka on alle neljäsosa Kuusisaaren tapahtumapuiston kapasiteetista. Yleisömäärän rajauksella annetaan vierailijoille mahdollisuus pitää turvavälejä ja välttää festivaalialueella tarpeetonta fyysistä kontaktia.

Esiintymislavojen eteen rajataan katsomoalue, jossa on tilaa 1 000 katsojalle turvavälit huomioon ottaen. Katsomoalueelle alkoholijuomien ja ruokien tuominen on kielletty.

Käsihygieniaan panostetaan Varjossa lisäämällä käsienpesuyksikköjen määrää. Käsidesiä on saatavilla porteilla ja kaikilla mahdollisilla palvelupisteillä, jonka lisäksi jokaisella festivaalivieraalla on mahdollisuus ostaa oma taskukokoinen käsidesipullo edulliseen hintaan. Omia käsidesipulloja alueelle ei saa turvallisuussyistä tuoda, mutta esimerkiksi puhdistuspyyhkeet ovat sallittuja. Pyydämme käyttämään käsidesiä festivaalialueelle saapuessa ja sieltä poistuttaessa.

Turvaväleistä ja hygieniaohjeista muistutellaan alueella opastein ja kuulutuksin. Lisäksi järjestyksenvalvojat valvovat turvavälien pitämistä tilanteissa, joissa jonoja saattaa syntyä, ja kulkureittien käyttöä porrastetaan festivaalialueelle tullessa ja sieltä poistuttaessa.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Tapahtumaan ei saa osallistua jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Tapahtumaan osallistumista ei suositella riskiryhmään kuuluville.

Mikäli välinpitämättömyyttä tai tahallista hygieniaohjeiden laiminlyöntiä esiintyy, poistamme henkilön alueelta turvallisuussyistä.

Yleiset ohjeet

Kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat mm:

Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
Läppärit ja padit
Sateenvarjot
Polkupyörät
Lasipullot
Kaikki nestettä sisältävät pullot ja astiat (aurinkorasva ok)
Aerosolit
Alkoholituotteet
Huumausaineet
Kaikki ampuma- lyömä- ja teräaseiksi luokiteltavat esineet
Monitoimityökalut
Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
Huomioliivit/takit
Liput ja banderollit
Selfie- ja GoPro-tikut

Reseptilääkkeiden tuonti festivaalialueelle on sallittua, mikäli mukana on resepti.

Ennen sisäänpääsyä järjestyksenvalvoja suorittaa turvatarkastuksen, joka sisältää henkilöntarkastuksen. Myös laukut tarkistetaan. Jos jonkun esineen kohdalla on epäselvyyttä, järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, saako esineen tuoda festivaalialueelle.

Ennen turvatarkastusta on narikka, jonne voit jättää mm. juomia ja sateenvarjon. Juomavettä ja käsidesiä on saatavilla alueella veloituksetta, sadetakkeja ja korvatulppia saa tuoda mukanaan, mutta voi myös ostaa kohtuulliseen hintaan.

Festivaalialueella ei saa

…myydä tai markkinoida tuotteita, jakaa julisteita tai flyereita ilman tapahtumajärjestäjän kirjallista lupaa
…crowd surffata
…tehdä tulta (huom. koskee myös kuusisaaren tulistelupaikkoja)!
…kiusata tai häiritä ketään
…loukata kenenkään fyysistä koskemattomuutta
…tahallisesti aiheuttaa itseensä tai toiseen ihmiseen kohdistuvaa vaaratilannetta

Ilmoita havaitsemastasi häiriökäyttäytymisestä tai turvallisuusongelmasta välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle.