Turvallisuus

Varjo on tapahtuma, jossa jokainen voi tuntea olonsa turvatuksi. Terveys ja turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja noudatamme koronaviruksen leviämisen ehkäisyksi asetettuja rajoituksia.

Järjestyksenvalvojat tekevät porteilla turvatarkastuksen. Tarkemmat turvallisuusohjeet ja lista kielletyistä esineistä löytyvät tapahtuman Turvallisuus-sivustolta.

Tapahtumasta löytyy SPR:n Oulun osaston ensiapuryhmän päivystys, jonne voi hakeutua haavereiden, heikotuksen, sairaskohtauksen tai muun vahingon sattuessa.

Kielletyt esineet

Kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat:

Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
Läppärit ja padit
Sateenvarjot
Polkupyörät
Lasipullot ja tölkit
Kaikki nestettä sisältävät pullot ja astiat (aurinkorasva tai -voide ok)
Aerosolit
Alkoholituotteet
Huumausaineet
Kaikki ampuma- lyömä- ja teräaseiksi luokiteltavat esineet
Monitoimityökalut
Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
Lupavapaat turvasumuttimet
Kylmäkallet
Huomioliivit/takit
Liput ja banderollit
Selfie- ja GoPro-tikut

Suosittelemme ottamaan mukaan vesipullon. Alueelle saa tuoda yhden tyhjän tai avaamattoman max. 0,5l kokoisen, läpinäkyvän muovipullon. Etiketin täytyy poistaa, koska käytämme panttijärjestelmää omissa myyntipisteissämme. Vesipullon voi täyttää veloituksetta festivaalialueen vesipisteellä.

Reseptilääkkeiden tuonti festivaalialueelle on sallittua, mikäli ajantasainen resepti on mukana.

Pienien eväiden tuominen alueelle on sallittua, esim keksit, karkit, välipalapatukat.

Festivaalialueella ei saa:

…myydä tai markkinoida tuotteita, jakaa julisteita tai flyereita ilman tapahtumajärjestäjän kirjallista lupaa
…crowd surffata
…uida
…tehdä tulta
…kiusata tai häiritä ketään
…loukata kenenkään fyysistä koskemattomuutta
…tahallisesti aiheuttaa itseensä tai toiseen ihmiseen kohdistuvaa vaaratilannetta
Ilmoita havaitsemastasi häiriökäyttäytymisestä tai turvallisuusongelmasta välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle, jotta siihen voidaan puuttua!

Varjo on tapahtuma, jossa jokainen voi tuntea olonsa turvatuksi. Festivaalillamme on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle ja häirinnälle. Järjestyksenvalvojat ja henkilökunta ovat sitoutuneita puuttumaan kaikenlaiseen häirintään tapahtumassa. Jokaisella on oikeus ilmoittaa heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai työntekijälle kohdatessaan epäsopivaa käytöstä.

Turvatarkastus

Ennen sisäänpääsyä järjestyksenvalvoja suorittaa turvatarkastuksen, joka sisältää henkilöntarkastuksen. Myös laukut tarkastetaan. Jos jonkun esineen kohdalla on epäselvyyttä, järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, saako esineen tuoda festivaalialueelle.

Ennen turvatarkastusta on narikka, jonne voit jättää alueella kielletyt esineet (yllä) tai vaikkapa varavaatetta. Juomavettä on saatavilla alueella veloituksetta, sadetakkeja ja korvatulppia saa tuoda mukanaan, mutta niitä voi myös ostaa festivaalialueelta kohtuulliseen hintaan.