Festivaali

Varjo tuo Ouluun tämän hetken tuoreen kotimaisen musiikin suurimmat nimet sekä legendat genrerajoihin katsomatta. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Kuusisaaren tapahtumapuistossa. 

Lisäksi löydät Varjosta makoisaa katuruokaa ja mielenkiintoisia juomia, kuuminta kotimaista katumuotia, tanssia ja taidetta!

Ruoka

Zivago Street Food

Nälkäiset festarivieraat ruokki Zivagon katukeittiö! Listalta löytyy makoisiin brioche-sämpylöihin rakennetut burgerit seesamipaneroidulla tofulla tai Viskaalin naudanjauhelihapihvillä, sekä ihanat maalaisranskalaiset chili-juustokastikkeella tai ilman. Näillä eväillä jaksaa festaroida!

Oulun keskustassa sijaitsevan Zivagon ruoka-annokset valmistetaan kauden parhaista raaka-aineista lähiruokaa hyödyntäen. Zivagon baarista löydät lisäksi taidokkaat cocktailit, huolella valitut viinit ja mukavan valikoiman oluita. Zivago on suosittu myös Oulun vegaanien keskuudessa, ja erityisen tunnettu ravintola on suositusta pincho-perjantaistaan!

Tutustu Zivagoon lisää FacebookissaInstassa ja osoitteessa zivago.fi.

Damsko

Damsko Restaurant on Levantin ja Lähi-Idän ruokakulttuuriin erikoistunut kodikas ravintola osoitteessa Isokatu 84. Damsko edustaa uusimpia ravintoloita Oulun kansainvälisellä ruokakartalla. Damskon hiiligrilli on ainoa laatuaan Suomessa ja sillä valmistuvat niin kanakebabit kuin vartaat ja kyljyksetkin. Kokit ovat Lähi-idästä ja valmistavat herkulliset ateriat ensiluokkaisista raaka-aineista Damskon omassa keittiössä. Tarjolla on sekä kasvis- että liharuokia.

Tutustu lisää Damskoon Facebookissa ja osoitteessa damskorestaurant.com

Fuchka

Kaipaatko erilaista makuelämystä? Tutustu Nummikadulla sijaitsevaan FUCHKAan!

FUCHKA merkitsee Bangladeshin tunnetuinta pikaruokaa, herkullista sormin syötävää ateriaa, joka tyypillisesti ostetaan kadulta. FUCHKAssa on tarjolla myös monia muita bangladeshilaisia ruokalajeja, kuten samosa, signara tai alu chop sekä herkulliset keitot kuten tulinen fuchka-keitto. Jälkiruuaksi sopii perinteinen mangolassi, banglakahvi tai mausteisen Lal Cha -tee herkullisen juustokakun kera. FUCHKAssa on myös monipuolinen vegaanitarjonta!

Tutustu Fuchkaan lisää Facebookissa, Instassa ja osoitteessa fuchka.fi

Toripolliisin jäätelö

Toripolliisin jäätelöissä yhdistyvät aito oululaisuus, aidot maut ja raaka-aineet! Kaikki jäätelöt on valmistettu kotimaisesta kermasta! Aidot marjat, oikea lakujuuri ja Brunbergin suklaa takaavat, että jäätelö maistuu siltä miltä pitääkin – oikialta oululaiselta jäätelöltä, joka kelepaisi vaikka Toripolliisille!

Jäätelöiden lisäksi Toripolliisin jäätelön myyntipiste tarjoilee ihania suolaisia ja makeita vohveleita.

Juoma

Varjon baaritarjonnasta löydät tuttujen perustuotteiden lisäksi viinibaarin laadukkaine valikoimineen, Lahden Erikois -oluita myyvän olutbaarin sekä Cocktail Companysta tutun Jani Virran luotsaaman cocktailpuistobaarin! Suomalaisten suosikki, Hartwallin Original Long Drink, sponssaa Kuusisaaren hiekkarannalle betonibaarin aurinkotuoleineen lokoisia lonkerohetkiä varten.

Festariswag

MOAR

MOAR on vuonna 2012 perustettu eettinen ja ekologinen vaatebrändi, joka syntyi Lapissa monimuotoisen luonnon ja puhtaan elinkelpoisen ympäristön innoittamina. Pohjoisten syntyseutujensa tavoin Moarin leikikkäästä pandalogosta löytyy sekä valoa että kaamosta, niin lujuutta kuin lempeyttä.

Moar on voittoa tavoittelematon brändi, jonka kaikki tulot ohjataan osallistavalle nuoristotyölle ja kulttuurille.

Lisätietoa MOARista löydät Facebookissa, Instassa ja osoitteessa moar.fi.

Luilla

Luilla Clothing on oululainen, vuonna 2018 perustettu katutyyliin ja kestävään muotiin keskittyvä vaatealan yritys.

Kovassa nosteessa oleva vaatebrändi tuo Varjofestivaaleille mukanaan paitsi klassikoksi muodostuneita huippusuosittuja tuotteitaan, myös joitain spesiaaleja uutuuksia juuri teitä, rakkaita festarikävijöitä varten.

Odotellessasi kesän kruunaavaa viikonloppua voit tutustua Luilla Clothingiin Facebookissa, Instassa ja verkossa luilla.fi.

Venka & Vinka

Oululainen Venka&Vinka valmistaa ekologisia designkoruja kierrätysmateriaaleista kuten pyörän sisäkumista, ylijäämänahkasta ja festarimateriaaleista. Käy lukemassa heistä lisää heidän sivuiltaan venkavinka.fi

Puujumala

Puujumala valmistaa koruja kotimaisesta koivuvanerista, puuhelmista, puuvillanyöristä ja kirurginteräksestä.

Puujumala on kotoisin Kempeleestä ja kivijalkaliike sijaitsee Oulun torinrannassa, Ossuuskunta Aittaputtiikissa. Tuotteita löytyy laaja valikoima niin liikkeestä kuin verkkokaupasta.

Katutaide ja -tanssi

Keksi Kollektiivi

KEKSI Kollektiivi on vuonna 2015 perustettu kuuden naisen katutanssikollektiivi, joka tuottaa tanssitapahtumia nuorille Oulun seudulla sekä esiintyy myös itse. Esityksiin KEKSI Kollektiivi on pyytänyt mukaan oululaisia katutanssin harrastajia ja ammattilaisia.

Varjossa tullaan näkemään pop-up esityksiä sekä runsaasti freestylea eri katutanssilajeista ja halutessaan festivaalivieraat voivat hypätä esitykseen mukaan!

Keksejä voit seurata sosiaalisen median kautta, löydät heidät Facebookista ja Instagrammista.

Oulun Katutaide

Oulun Katutaide ry:n tavoitteena on tuoda Oulun katukuvaan uutta ilmettä ja väriä katutaiteen muodossa. Yhdistys toteuttaa katutaidetta, työpajoja ja tilaustöitä Oulussa.

Varjoon Oulun Katutaide toteuttaa näyttäviä maalauksia festivaalialueen aitoihin ja somisteisiin!

Lue lisää Oulun Katutaiteen verkkosivuillta, Facebookista ja Instasta.