Sepikka

Viime syyskuussa En kestä kylmää lailla ahvenen -esikoisalbuminsa julkaissut Sepikka on herättänyt ihastusta uniikilla musiikillaan. Artistinimen takana on The Scenes -yhtyeestäkin tuttu, oululaislähtöinen Joni Seppänen. Ennen Helsinkiin asettumistaan, artisti kävi etsimässä inspiraatiota myös Lapin maisemista Rovaniemeltä.

Sepikan omaleimaisessa maailmassa samaistutaan eläimiin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme. Vahvana pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen. Artistin maailma on laaja myös musiikillisesti: avaraan ja rosoiseen yhtyesointiin yhdistellään sample-estetiikkaa sekä klassisia instrumentteja. Jouset, torvet ja pianot soivat isosti ja paikoin rikkonaisesti.

Ennen debyyttialbumiaan artisti on julkaissut Muistan sen kesän -singlen lisäksi kolme omakustannesinkkua. Vuonna 2021 artistin ura lähti kuitenkin kunnolla nosteeseen. Yhtye pokkasi kaksi Emma-ehdokkuutta sekä valittiin Soundin vuoden tulokkaaksi.