Rosa Coste

ovaniemeltä lähtöisin oleva Rosa Coste on kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Onnekkaimmat ovat voineet törmätä artistin ainutlaatuiseen tuotantoon paikallisissa kuppiloissa akustisessa muodossa!

Suomenkielistä modernia r&b:tä tyylipuhtaasti tekevä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä. Artistin useista vaikutteista suurimmat ovat ansioituneita laulunkirjoittajia, kuten J. Karjalainen ja Lauryn Hill. Coste kertoo myös artistien kuten SZA, Graciaksen, Gettomasan ja Erykah Badun soivan luureissa usein.

Rosa Coste julkaisi esikoisalbuminsa Ole varovainen viime syksynä. Sitä ennen artisti sai osakseen ansaittua huomiota Musta-nimisen omakustannesinglensä kautta. Helsingin Sanomat antoi singlelle neljä tähteä ylistävin arvosteluin.

Niin ikään hyvän vastaanoton saanut esikoisalbumi seikkailee modernin R&B:n äänimaisemissa, josta löytyy paljon itsetutkiskelevia ja voimaannuttavia aiheita. Levyn tärkeimmäksi kappaleeksi artisti nostaa Klangin haastattelun mukaan Hiukset-nimisen kappaleen, jolla käsitellään nuoren afrosuomalaisia kokemuksia.