Pariisin Kevät

Lukuisista ja ikimuistoisista hiteistään tunnettu Pariisin Kevät julkaisi syksyllä 2019 seitsemännen albuminsa nimeltään Reuna. Albumin on tuottanut Arto Tuunela ja Artturi Taira. Levyltä on aiemmin julkaistu singlet Tuuli, Liekki ja Onks se rakkautta.

Arto Tuunelan, Artturi Tairan, Ilari Kivelän, Antti Poutan ja Reko Ahon Pariisin Kevät -yhtyeen matka on alkanut jo vuonna 2006. Pariisin Kevät on noussut vuosien mittaan porras kerrallaan kohti terävintä huippua myös livebändinä.

”Me haluttiin viedä musiikkia yhä pidemmälle, mitä tulee yhtäältä tiiviiseen ja vyöryävään pop-tunnelmaan ja toisaalta epäortodoksisiin kappalerakenteisiin. Me kuljettiin tietoisesti kauemmas sellaisesta orgaanisesta bändisoinnista – jos me koskaan sen tiiviissä ytimessä ollaan oltukaan. Avainsanoina yllätyksellisyys, immersiivisyys, havahtuminen, pakahtuminen. Reuna on minun mielestäni hienoin albumimme. Toivon, että pidät siitä, mitä se tekee sinulle. Toivon, että pääset sisään. Toivon, että löydät jotain uutta. Toivon, että lohikäärme puhuu sinulle.” – Arto Tuunela.

Pariisin Kevät on palkittu useaan otteeseen. Yhtyeen vuonna 2007 julkaistu debyyttialbumi Meteoriitti, vuonna 2013 julkaistu Jossain on tie ulos sekä vuonna 2017 ilmestynyt albumi Kuume ovat kaikki ylittäneet kultalevyrajan. Lisäksi menestysalbumit Astronautti (2010) sekä Kaikki on satua (2012) ovat myyneet platinaa.