Karri Koira

Samettiääninen Karri Koira on suomi-r’n’b:n elävä legenda, jonka tyylipuhdasta ysäri-rnb:tä sisältävä K.O.I.R.A. on vuosikymmenen saatossa saavuttanut todellisen klassikkoaseman. Monsp Recordsin marraskuussa 2012 julkaisema kultalevy sisältää mm. platinaa myyneet kappaleet Lähe mun kaa, Amerikankotka liitää ja Kaikki tai ei mitään.

Jo vuosikymmenen ajan niin festivaalien, klubien kuin bileidenkin takuuvarmana tanssittajana tunnettu albumi sai ilmestyessään poikkeuksellisen riemastuneen vastaanoton. Albumin suosio tuntuu vain kasvaneen vuosien myötä, mistä kielii mm. loppuunmyyty K.O.I.R.A. 10v-juhlakiertue syksyllä 2022.

Karri Koira aloitti uransa kulttimainetta nauttivassa Vähäiset Äänet -yhtyeessä, jossa olivat mukana myös Ruudolf ja Tono Slono. Ennen soolouraa artistin sydämet sulattava ääni tuli tutuksi mm. useilla Ruudolfin albumeilla. Todellinen suursuosio käynnistyi vuonna 2011 julkaistun Mammat riivaa -jättihitin myötä. Karri Koiraa on kuultu myös mm. JVG:n ja Gasellien kappaleilla.