Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 – Nyt juhlitaan!

Oulun kaupunki, Varjo ja Kaleva kutsuvat kaikki oululaiset Kuusisaareen viettämään koko kansan kesäjuhlaa Varjo-festivaalin jälkeisenä sunnuntaina 8.8.2021! Tapahtuma juhlistaa Oulun nimeämistä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 sekä Blind Channel -yhtyeen Euroviisumenestystä. Suosittelemme ottamaan mukaan piknik-viltin!

Ohjelma

Varjo Piknikin ohjelmisto koostuu niin ikään oululaisesta musiikista. Aamu- ja iltapäivän ajan tarjolla on musiikkia koko perheelle: lavalla nähdään Talent Suomi -ohjelmassa yleisön hurmannut oululainen perinnemuusikko Julius Rantala, sekä suositut lastenmusiikkiyhtyeet Liikkuva Laulureppu, Soiva Siili ja Pentti Punkin Syntymäpäivät. Lisäksi yhtyeet jalkautuvat kentälle perheiden luo muun muassa esittelemään soittimia sekä lähimusisoimaan lapsille. Lisäksi KEKSI Kollektiivi järjestää iltapäivän aikana katutanssin workshoppeja kaiken ikäisille. Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Musiikilliset ohjelmakokonaisuudet jakaa Kalevan tuottama Varjon alla -keskustelupaneeli, joka käsittelee oululaista kaupunkikulttuuria.

Paneelin jälkeen Varjon lavat ottavat haltuun Mustana, Lanai ja Jokrates. Illan päättää komeasti Blind Channel, joka menestyi huikealla tavalla Euroviisuissa Dark Side -kappaleellaan saatuaan valtavasti yleisöääniä ympäri maailmaa.

Tapahtuman juontaa Sampo Marjomaa.

Lisätietoa ohjelmasta ja esiintyjistä saat klikkaamalla yllä olevia kuvia!

Aikataulu

11:00 portit auki
12:00 Julius Rantala
12:30 Liikkuva Laulureppu
13:00 lähimusisointia, soitinesittelyjä, katutanssi workshop
13:15 Soiva Siili
13:45 lähimusisointia, soitinesittelyjä, katutanssi workshop
14:00 Pentti Punkin Syntymäpäivät
14:30 Varjon alla – Kaleva Live: keskustelupaneeli oululaisesta kaupunkikulttuurista
15:30 Puhe: Päivi Laajala
15:35 Mustana
16:30 Lanai
17:30 Jokrates
18:30 Blind Channel
20:00 tapahtuma päättyy

Turvallisuus

Varjo Piknikin aikana Kuusisaaren tapahtumapuiston alueelle otetaan sisään kerrallaan 10 000 hengen yleisö, mikä on puolet tapahtumapuiston kapasiteetista. Järjestyksenvalvojat laskevat yleisöä, ja sisäänpääsy keskeytetään, mikäli väkimäärä uhkaa ylittyä. Alueelle jonotettaessa tulee huomioida turvavälit.

Tapahtumassa on voimassa vahva suositus kasvomaskin käyttämisestä aina paitsi ruokailun ja juomisen yhteydessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maski laitetaan, kun liikutaan oman seurueen ulkopuolelle. Maskia tulee käyttää erityisesti asiointi- ja jonotustilanteissa, joissa ei voida välttää lähikontaktia. Varjo Piknikin henkilökunta käyttää maskeja.

Toivomme, että jokainen Varjo Piknikin vieras ottaa mukaan omia maskeja. Tarvittaessa Kuusisaaresta saa maskeja myös maksutta. Lavan edustalle rajattavalle alueelle päästäkseen on käytettävä maskia.

Varjo Piknikissä jokaisen tulee pyrkiä pitämään riittävä turvaväli oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin. Järjestyshenkilöstö valvoo turvavälien toteutumista jonotus- ja ruuhkatilanteissa esimerkiksi lavan edustalla. Hyvä keino pitää turvaväli kanssajuhlijoihin on tuoda omalle seurueelle piknik-viltti ja asettaa se parin metrin etäisyydelle muista.

Lue tarkemmin hygienia- ja turvallisuusohjeista Varjo-festivaalin turvallisuusoppaan kohdasta Erityisjärjestelyt. Samat turvallisuusssäännöt ja -ohjeet pätevät Varjo Piknikissä.

Varjo Piknikiin ei saa tulla, jos minkäänlaisia koronavirustartuntaan viittaavia oireita, saanut positiivisen testituloksen tai joutunut viranomaisten asettamaan karanteeniin!